Alarmsysteem en de verzekering

Sommige verzekeraars geven een korting op de verzekeringspremie als je woning is voorzien van een alarmsysteem.

We hebben het in dit geval over een inboedelverzekering, waarvan de premie verlaagd kan worden als het alarmsysteem aan een aantal eisen voldoen. We zullen die eisen hieronder bespreken.

> Directe verbinding met een alarmcentrale

De eerste eis die verzekeraars stellen is dat de alarminstallatie is verbonden met een alarmcentrale. Hiermee wordt een melding die door de sensoren wordt opgevangen, doorgestuurd naar de meldkamer. De alarmcentrale kan vervolgens de politie inlichten of een beveiliger langs sturen. Aangezien een verzekering enkel effect heeft als er iemand is die direct op een melding kan reageren, stellen veel verzekeraars dit als belangrijkste eis.

Hoeveel korting kun je krijgen?

Afhankelijk van welke keurmerken je precies bezit en welke verzekering je precies neemt, kan de korting oplopen tot zo een 20%. Wanneer je je aan het oriƫnteren bent voor een inboedelverzekering om uit te zoeken wat voor jou de laagste premie is, kun je aanvinken welke van beide keurmerken of certificaten je bezit.

Alarmsysteem? Wat kost dat?

Benader meerdere alarmbedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.