Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Deurdetector

Een deurdetector is in principe hetzelfde idee als een raamdetector. Een deurdetector houdt in de gaten of een deur geopend wordt en geeft dat door aan het centrale alarmsysteem. Als het alarm is ingeschakeld zal dit systeem vervolgens een sirene laten klinken.

Er zijn echter ook losse deurdetectoren te kopen om eenvoudigweg de beveiliging van een pand iets te verhogen. Je kunt zo eenvoudig bepaalde deuren extra beveiligen en in de gaten houden, zonder dat je een – vaak duur – compleet alarmsysteem aan dient te schaffen.

Houd er echter wel rekening mee dat de goedkopere deurdetectoren vaak minder goed functioneren dan de deurdetectoren die met een compleet alarmsysteem werken. Losse deurdetectoren zijn vaak eenvoudig te saboteren waardoor inbrekers alsnog ongestraft hun slag kunnen slaan.

Wat kost een deurdetector?

Als je kiest voor een losse deurdetector zonder dat deze op een bestaande of nieuw te plaatsen alarmsysteem moet worden aangesloten, ben je vaak maar enkele euro’s tot enkele tientjes kwijt. Zoals gezegd is dan echter de kans op sabotage en dergelijke wel navenant groter dan wanneer er een degelijke deurdetector wordt geplaatst en op de alarminstallatie wordt aangesloten. Je gaat in het geval van de laatst genoemde detectoren al snel richting de €150 euro.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs