Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Glasbreukdetector

Een glasbreukdetector is precies wat het woord al aangeeft: een detector voor het breken van glas. Glasbreukdetectoren zijn er in twee uitvoeringen. De ene uitvoering zit echt helemaal in het glas verwerkt en controleert voortdurend of het glas nog intact is.

Het nadeel van een dergelijke uitvoering is dat de prijzen vaak snel oplopen. Er is immers speciaal glas benodigd voor deze detectoren. Vaak zie je deze detectoren bij juweliers en andere winkels met veel dure spullen.

Akoestische glasbreukdetectoren

De meest voorkomende variant van glasbreukdetectoren is de akoestische glasbreukdetector. Hiermee wordt een apparaatje in de ruimte geplaatst. Wanneer dit apparaatje het geluid van brekend glas opvangt, zal het een signaal afgeven waardoor het alarm afgaat. Het voordeel hiervan is dat niet in elke ruimte met glas bewegingsmelders gehangen hoeven te worden; een glasbreukdetector is in dat geval voldoende.

Er zijn tal van verschillende merken en typen glasbreukdetectoren, waarbij het voornaamste verschil zit in de nauwkeurigheid van de sensoren. Een goedkope melding zal lang niet alle glasbreuken opmerken en bovendien soms een vals alarm geven. De wat duurdere detectoren zullen al meer breuken opmerken en bovendien veel minder valse alarmen geven. Welke glasbreukdetector voor jouw situatie geschikt is, hangt compleet af van de omstandigheden van het geval.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs