Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Infrarood detector

Een infrarood detector is een detector die feitelijk niets anders doet dan de binnenkomst van een infrarood signaal controleren. De detector bestaat uit twee elementen die lijnrecht tegenover elkaar moet geplaatst worden.

Een van die twee elementen bestaat uit het infrarode lampje en het andere element bestaat uit de ontvanger. De verzender verstuurt een onafgebroken infrarood, niet voor het menselijk oog te zien signaal en de ontvanger vangt dit op. Wanneer het signaal om wat voor reden dan ook niet bij de ontvanger binnenkomt, geeft deze dat door aan de alarminstallatie waarna deze, indien het alarmsignaal is ingeschakeld, het alarm zal doen klinken.

Een infrarood detector gaat af als er iets of iemand in de straal van het infrarode licht komt te staan en deze straal blokkeert, bijvoorbeeld als iemand een ruimte betreedt. Het principe is hetzelfde als je bijvoorbeeld een lokale winkel binnenloopt en er een geluid te horen is zodat de medewerkers die achterin bezig zijn weten dat er een klant is binnengelopen. Ook dit systeem werkt op infrarood technologie, echter is het doel anders.

Waarom geen bewegingsmelder?

Voor veel situaties waarin een infrarood detector kan worden gebruikt, kan er eveneens een bewegingsmelder worden gebruikt en soms is dit dan ook een betere oplossing. Dat is echter niet altijd het geval. Soms zal een infrarood detector handiger zijn en dus praktischer dan een bewegingsmelder. Vaak gaat het dan om ruimten of plekken waar op zichzelf veel beweging is waar te nemen maar waar voor een bepaalde plek toch een grens bewaakt moet worden. Zo kun je een infrarood detector gebruiken bij bijvoorbeeld een oprijlaan. Een bewegingsmelder zou teveel ruis hebben door de beweging van bomen, katten, muizen, enzovoorts, maar een infrarood detector die bijvoorbeeld op een halve meter hoogte wordt geplaatst en niet zichtbaar is, zal een naderende inbreker wel goed kunnen signaleren.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs