Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Veelgestelde vragen

Ben je van plan een alarmsysteem aan te schaffen? Lees dan hier de veelgestelde vragen van andere geïnteresseerde consumenten.

> Hoe lang gaan de batterijen mee?

Kies je voor een draadloos alarmsysteem en schaf je deze aan bij een kwalitatief alarmbedrijf, dan kunnen deze zeker 2 jaar meegaan. Zijn ze aan vervanging toe, dan krijg je een melding van het apparaat en bestel je de nieuwe batterijen gemakkelijk bij de leverancier. Ook tijdens het jaarlijkse onderhoud zullen deze batterijen worden gecontroleerd en eventueel worden vervangen.

> Kan mijn huisdier vrij rondlopen als ik weg ben?

Als je een huisdier hebt kun je dit het beste kenbaar maken aan je alarmleverancier. De meeste kwalitatieve systemen hebben een functie waarbij dieren lichter dan 18 kilo of kleiner dan 1 meter niet voor een reactie zorgen.

> Kan ik mijn alarmsysteem uitbreiden?

De meeste alarmsystemen zijn goed uit te breiden zo lang je deze door dezelfde leverancier laat plaatsen of koopt van hetzelfde merk. Wanneer je zelf een basispakket hebt aangeschaft kan het lastig zijn om een uitbreiding te doen en dit is een punt dat je het beste van tevoren controleert. Grote leveranciers en fabrikanten geven je deze mogelijkheid bijna altijd wel. Je kunt dan op een later tijdstip losse componenten aanschaffen en deze extra (laten) plaatsen.

> Kan ik mijn alarmsysteem meenemen als ik ga verhuizen?

In de meeste gevallen is het geen probleem om je alarmsysteem mee te nemen wanneer je verhuist. Je moet dan alleen je leverancier inlichten. Je kunt ook regelen dat de nieuwe eigenaren het systeem overnemen. Ook dit regel je door middel van een telefoontje met je leverancier.

> Heeft een alarmsysteem onderhoud nodig?

Een professioneel alarmsysteem moet verplicht elk jaar onderhouden worden. Dit is om de batterijen te testen, maar ook om te zien of de sirene, de verschillende componenten en het contact met de alarmcentrale nog naar behoren werken. Het onderhoud wordt geregeld door de leverancier van je alarmsysteem.

> Is een abonnement bij een meldkamer nuttig?

Een abonnement bij een meldkamer kost je gemiddeld €15 per maand. Hiervoor krijg je veel terug, waaronder een contact met de politie wanneer je alarm afgaat en een 24/7 beschikbaar team die direct actie onderneemt. Dit kan het verschil maken tussen een geslaagde en onderschepte overval.

> Kies ik het beste een draadloos of een bekabeld systeem?

Deze keuze is volledig aan jou. Beide systemen werken prima, maar hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Een draadloos systeem is veel makkelijker en goedkoper om te plaatsen en er hoeven geen kabels getrokken te worden voor de installatie. Het onderhoud is vaak wel iets duurder omdat de batterijen moeten worden getest. Bekabelde systemen zijn betrouwbaarder en worden ondersteund met oplaadbare batterijen voor het geval je stroom uitvalt. De installatie is een stuk ingewikkelder, maar het onderhoud is weer goedkoper. Je hebt ook de keuze voor een hybride systeem. Deze bestaat uit bekabelde elementen en draadloze elementen. Zo kun je van het beste uit beide werelden gebruik maken.

> Uit welke componenten bestaat mijn alarmsysteem?

Het mooie van een alarmsysteem is dat je deze grotendeels zelf kunt samenstellen. Zo kun je deze perfect laten aansluiten op jouw wensen en het type woning dat je hebt. De meest gangbare componenten zijn het bedieningspaneel, detectoren (glasbreuk, magneetcontacten, buitendetectie), de sirene, rookmelders en camera’s.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs