Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Alarmsysteem kopen

Als je een alarmsysteem wilt kopen, zijn er tal van factoren waar je op dient te letten. Omdat het voor de leek soms kan gaan duizelen voor de ogen en je door de bomen soms het bos niet meer ziet, hebben we op een rijtje gezet waar je in grote lijnen op moet letten. Houd er echter wel rekening mee dat het vaak verstandiger is om voor duidelijk en deskundig advies naar een alarmspecialist te gaan. Je weet dan zeker dat je advies krijgt wat specifiek voor jouw situatie is gegeven. Bovendien kan een specialist antwoord geven op al jouw specifieke vragen en problemen. En bekijk ook de checklist en de aandachtspunten.

Wat moet een alarmsysteem doen?

Het is belangrijk om goed na te denken wat je wilt dat het alarmsysteem gaat doen. Wil je dat er naast inbraak ook een alarm afgaat bij brand of een gaslekkage? En wil je dat er een alarm of sirene afgaat als er een inbraak of brand is? Of kies je voor een stille alarm met een melding naar een meldkamer? Afhankelijk van jouw wensen en budget kun je kiezen voor een passend systeem.

bediening alarmsysteem

De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen voor een aantal opties die je hebt wanneer je een alarmsysteem aan gaat schaffen. De wensen van iemand in een appartement op 7 hoog zijn natuurlijk anders dan die van iemand die in een alleenstaand huis woont aan het einde van een doodlopende weg. Ook het budget zal hier een doorslaggevende factor kunnen zijn. Alle bedragen in de tabel zijn inclusief btw.

Kostenpost Prijs Bijzonderheden
Basispakket alarmsysteem €100 – €850 Bestaat uit bewegingsdetectoren, raammagneten, alarm en een bedieningspaneel. Deze installeer je zelf.
Professioneel alarmsysteem €1200 – €3000 Op maat gemaakt alarmsysteem geïnstalleerd door een specialist.
Camera’s €250 – €1250 Enkel plaatsing van camera’s door een specialist.
Raambeveiliging €40 – €200 Van zelf plaatsen tot aanleg door specialist.
Plaatsing brandmelders €20 – €30 Per stuk en exclusief montagekosten.
Abonnement alarmcentrale €15 per maand De alarmcentrale ziet direct wanneer jouw alarm afgaat en kan snel actie ondernemen.

Hoe uitgebreid moet het systeem zijn?

Er zijn alarmsystemen met een simpel deurmagneetje en een speaker die een luid signaal zal doen klinken wanneer de deur wordt geopend en het alarm ingeschakeld is. Daarnaast zijn er alarmsystemen met tientallen sensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, een directe verbinding met een alarmcentrale en de mogelijkheid om het beeld van alle camera’s live op je smartphone te kunnen zien. En zijn er verder systemen te verkrijgen die hier tussenin vallen. Het is van belang dat je een alarmsysteem aanschaft dat perfect aansluit op jouw situatie, met dus precies genoeg bewegingsmelders, camera’s ed.. Bedenk dus eerst wat je precies wilt beveiligen en voor welke opties je gaat kiezen.

Zelf doen of laten doen?

Vervolgens kun je er nog voor kiezen om zelf een alarminstallatie te installeren en dus alles zelf op te hangen, te monteren en in te richten. Of kun je er voor kiezen om dit allemaal uit te besteden zodat je er zelf geen zorgen over hebt. Dit laatste is misschien het meest aan te raden aan mensen die niet zo handig zijn met technisch installatiewerk of klussen. Je moet immers de situatie vermijden dat het systeem niet goed geïnstalleerd blijkt te zijn.

Meerdere offertes bij specialisten opvragen

Het is slim om bij meerdere alarmspecialisten een offerte op te vragen voordat je een alarmsysteem gaat kopen. Zet de prijzen, de voordelen en de nadelen van het aanbod op een rijtje en maak vervolgens een keuze. Een offerte kun je via onze offerte service opvragen. Gratis en vrijblijvend!

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs