Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Alarmsysteem voordelen

Het installeren, activeren, deactiveren, betalen van maandelijkse kosten en het omgaan met vals alarm zijn allemaal dingen waar je op moet letten als je een alarmsysteem gaat kopen.

De vraag is echter of het de moeite waard is als je bedenkt dat je in het geval van een alarmsysteem kostbaarheden en dierbaren in huis kunt beschermen.

Het doel is natuurlijk om inbrekers te weren; dat is misschien wel het grootste voordeel. Toch zijn er meerdere voordelen die een alarmsysteem met zich meebrengt.

1. Preventieve werking

Een alarmsysteem heeft een grote preventieve werking. Net zoals een inbreker liever niet inbreekt bij een woning waar een grote waakhond woont, zal een inbreker ook niet snel willen inbreken als ergens een alarmsysteem aanwezig is. Zorg dus altijd dat aan de buitenkant van de woning of het pand duidelijk is te zien dat het pand goed is beveiligd met een kwalitatief goed alarmsysteem. Op die manier zul je inbrekers ook al snel wegjagen zodat ze hun heil graag elders zullen beproeven.

2. Reactieve werking

Daarnaast is er uiteraard nog de voor de hand liggende reactieve werking: als een inbreker eenmaal binnen komt, zal het alarmsysteem dit – als het goed is – detecteren en een alarmsignaal laten klinken of een stil alarm in werking zetten. Hierdoor wordt er direct actie ondernomen en zal de inbreker hopelijk alsnog weggejaagd of gearresteerd kunnen worden.

3. Lagere verzekeringspremie

Ook geven sommige verzekeraars een korting op de verzekeringspremie voor de inboedelverzekering als er een goed beveiligingssysteem aanwezig is. Dat is wel enigszins logisch aangezien het risico op inbraak zal dalen door de aanwezigheid van een alarmsysteem.

4. Hoger gevoel van veiligheid

Iets wat niet direct in geld of iets dergelijks valt uit te drukken, is het verhoogde gevoel van veiligheid. Wanneer je ergens afgelegen woont of het risico op inbraak bij jouw woning wat hoger is dan gemiddeld, voel je je misschien niet zo veilig in je woning als het ’s avonds laat en donker is. Met een inbraakalarm kun je je weer lekker veilig voelen doordat je weet dat het alarmsysteem je zal beschermen als er iemand inbreekt.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs