Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Alarmsysteem uitvaartcentrum

Hoe graag we het misschien ook anders zouden willen; helaas is er nog altijd een groot probleem bij uitvaartcentra in de vorm van diefstal. Inbrekers staan natuurlijk al niet bekend om hun morele superioriteit maar inbreken bij een uitvaartcentrum is toch wel erg laag.

Inbrekers kunnen tijdens een afscheidsbijeenkomst naar binnen glippen en tassen en jassen doorzoeken op waardevolle spullen. Dit is nog af te vangen door de gasten er op te attenderen dat er een kans op inbraak is en men dus geen waardevolle spullen in de jassen en tassen moet laten zitten. Ook is het mogelijk dat inbrekers ’s nachts inbreken om waardevolle spullen van de overledene mee te nemen. Vaak wordt de overledene immers samen met dierbare sieraden, bijvoorbeeld een trouwring, begraven. Bij een crematie blijven de sieraden vaak over en worden deze verzameld en doorgaans aan een goed doel geschonken. Ook dan is het belangrijk te voorkomen dat deze sieraden worden ontvreemd.

Waarom een alarmsysteem in een uitvaartcentrum?

Wanneer men willekeurig iemand vraagt de positieve eigenschappen van een alarminstallatie aan te duiden, krijgt men vaak als antwoord dat met een alarminstallatie inbrekers worden weggejaagd. Dat is een zeer begrijpelijk antwoord, echter dat is niet het enige voordeel van een alarmsysteem in een uitvaartcentrum.

Het preventieve effect moet men ook zonder twijfel niet onderwaarderen. Ongenode gasten houden tenslotte natuurlijk niet van beveiliging en zullen waarschijnlijk sneller een uitvaartcentrum uitzoeken waar geen alarminstallatie beschikbaar is, zodat ze aldaar ongemoeid kunnen inbreken.

Mocht dit anticiperende werking onverhoopt toch onvoldoende zijn, zullen de ongewenste personen gedurende het begaan van het misdrijf alsnog gestoord worden door het niet te missen alarm, waardoor zij er wellicht pijlsnel vandoor gaan zodat de schade nog enigszins beperkt zal blijven. Wat de kosten zullen zijn lees je op pagina kosten alarmsysteem.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs