Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Alarmsysteem appartement

In een appartement (galerijwoning en portiekwoning) is de kans op inbraak vaak niet zo vreselijk hoog omdat het daar lastig is om in te breken. Een inbreker moet eerst de galerij binnen zien te komen en bovendien is het niet heel makkelijk om te vluchten in een zo een complex.

Toch wordt er zeker nog wel ingebroken in appartementen en is het daarom ook zeer belangrijk om te zorgen voor een goed alarmsysteem. En zo een systeem hoeft helemaal niet duur te zijn.

Om de inbrekers buiten jouw appartement te houden, kun je er dus voor kiezen om een alarmsysteem te laten plaatsen, maar een alarminstallatie heeft over het algemeen meer positieve eigenschappen dan louter het afhouden van ongenode personen.

Preventie

Het preventieve effect van een alarminstallatie moet men bijvoorbeeld ook pertinent niet onderwaarderen. Ongenode personen houden zeker helemaal niet van alarmen, sirenes en zwaailichten en zullen waarschijnlijk sneller een appartement uitzoeken waar geen alarminstallatie aanwezig is, zodat deze personen ongehinderd hun gangetje kunnen gaan. Soms blijkt dit desalniettemin niet genoeg om de ongewenste personen buiten het pand te houden, al zal de alarminstallatie dan een in de wijde omtrek hoorbare sirene laten klinken waardoor de inbrekers alsnog rap zullen vluchten – hopelijk zonder buit mee te nemen.

Aanwezigheid alarmsysteem duidelijk zichtbaar maken

Wanneer er in een appartement een alarmsysteem aanwezig is, zorg er dan voor dat het aan de buitenkant van de woning al duidelijk is dat er een alarmsysteem aanwezig is. Op deze manier voorkom je dat inbrekers je woning binnen gaan zonder te weten dat er een alarm is. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, kun je dus het beste maar zorgen dat de inbrekers zien dat de kans op detectie erg groot is wanneer zij in jouw appartement gaan inbreken. Wat de kosten zullen zijn lees je op pagina kosten alarmsysteem.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs