Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Alarmsysteem ziekenhuis

Alarmsystemen worden met regelmaat gebruikt in ziekenhuizen en klinieken, en gelukkig is er tegenwoordig in elk ziekenhuis wel een alarmsysteem te vinden. De voordelen van een alarmsysteem in een ziekenhuis zijn lang niet altijd even duidelijk en er zijn dan ook meer voordelen te bedenken aan het aanschaffen van een alarmsysteem dan je op het eerste gezicht mogelijk zou denken.

Zo gaat er onder andere van het aanwezig hebben van inbraakbeveiliging al een niet te onderschatten preventief effect uit. Inbrekers houden ongetwijfeld volstrekt niet van een alarm en zullen liever een doelwit kiezen waar geen alarminstallatie voorhanden is, zodat ze ongehinderd hun gangetje kunnen gaan zonder dat zowel letterlijk als figuurlijk de alarmbellen gaan rinkelen.

Jammer genoeg is deze anticiperende effect soms niet voldoende om de ongewenste personen buiten te houden, echter dan zal het duidelijk loeiende noodsignaal al snel het optreden van de inbreker stoppen aangezien hij bepaald niet wachten wilt op de komst van de toegesnelde arm der wet.

Toegangscontrole

Het lastige van het beveiligen van een ziekenhuis is dat een ziekenhuis in principe 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar open moet zijn. Er is dus altijd wel ergens een ruimte in gebruik, maar toch wil je de afgesloten ruimten goed kunnen beveiligen. Daarom kan het handig zijn om toegangscontrole in te stellen. Hiermee kun je bepalen welke ruimten op een bepaald moment betreden mogen worden en welke ruimten dat dus niet mogen. Op die manier voorkom je dat ruimten die niet betreden mogen worden, alsnog betreden kunnen worden omdat het alarmsysteem simpelweg niet ingeschakeld kan worden omdat er hier en daar nog een ruimte in gebruik is. Met toegangscontrole kun je een alarmsysteem dus delen van het ziekenhuis laten bewaken.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs