Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Alarmsysteem rijtjeshuis

Ook in een rijtjeshuis is het belangrijk een goed alarmsysteem te hebben. Vaak denken mensen dat je pas inbrekers kunt weren als je huis een waar fort is geworden. Dat is geenszins het geval.

Je hoeft er eigenlijk alleen maar voor te zorgen dat het huis van de buren een gemakkelijker doelwit is. Dat klinkt wat cru, maar is natuurlijk wel gewoon waar. Uiteindelijk zullen we inbraken helaas nooit helemaal uitbannen en als er nog altijd in de zwaarst beveiligde banken wordt ingebroken dan zal een rijtjeshuis er ook niet aan kunnen ontkomen.

Daarmee wordt het belang van een alarmsysteem in een rijtjeshuis toch wel duidelijk. Zorg ervoor dat kenbaar is aan de buitenkant dat er een alarminstallatie is, en je zult de kans op een inbraak al fors laten dalen. Een inbraakalarm heeft immers meer voordelen dan mensen vaak denken…

rijtjeshuizen

De voordelen van een alarmsysteem in een rijtjeshuis

Als je iemand vraagt de voordelen van een alarminstallatie voor een willekeurig rijtjeshuis te benoemen, zal hij of zij menigmaal te horen krijgen dat met een alarminstallatie inbrekers worden gestoord en daardoor zonder buit zullen vluchten. Dat is eenvoudig gezegd natuurlijk waar, maar dit is lang niet de enige positieve eigenschap die een alarmsysteem een rijtjeshuis kan bieden.

Een anticiperend effect moet men onder andere ook heus niet onderschatten. Ongenode gasten houden tenslotte helemaal niet van beveiliging en zullen hopelijk eerder een rijtjeshuis selecteren waar geen alarmsysteem geïnstalleerd is, zodat ze ongehinderd hun slag kunnen slaan. Soms blijkt dit desalniettemin niet genoeg om de ongenode personen buiten de deur te houden, maar dan al de sirene de inbrekers hopelijk snel verjagen.

Wanneer het dus aan de buitenkant van de woning al duidelijk is dat er een alarmsysteem aanwezig is – bijvoorbeeld door middel van een sticker of andersoortige melding – dan zal een inbreker al snel zijn heil elders zoeken. Wat de kosten zullen zijn lees je op pagina kosten alarmsysteem.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs