Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Alarmsysteem boerderij

Boeren hebben vaak een hond die tevens als waakhond fungeert. Toch betekent dat niet dat je helemaal klaar bent voor wat betreft beveiliging. Een hond is namelijk niet altijd even betrouwbaar als het gaat om inbraakbeveiliging. Een hond kan gedrogeerd of op een andere manier uitgeschakeld worden, terwijl een elektronisch systeem over het algemeen feilloos werkt.

Toch zal lang niet elke boer het belang van een alarmsysteem inzien. Melk wordt er niet zoveel gestolen en koeien neemt men ook niet zo snel mee. Toch valt er in het algemeen best veel van waarde te halen bij een boer. Te denken valt aan kostbare apparatuur en gereedschappen, en wat te denken van alle spullen in de boerenwoning, die vaak afgelegen ligt en waar nachtelijk lawaai lang niet altijd opvalt?

De voordelen van een alarmsysteem op de boerderij

Wanneer willekeurig iemand gevraagd wordt de positieve eigenschappen van een alarminstallatie op de boerderij te benoemen, krijg je regelmatig als antwoord dat met een alarminstallatie boeven worden weggejaagd. Natuurlijk klopt dit antwoord, dat is echter zeker niet de enige positieve kant.

Ook de preventieve werking moet men bijvoorbeeld volstrekt niet miskennen. Ongewenste gasten houden tenslotte volstrekt niet van een alarm en zullen waarschijnlijk gauw een gebouw kiezen waar geen inbraakbeveiliging voorhanden is, zodat ze aldaar ongemoeid kunnen inbreken. Jammer genoeg is deze preventieve werking niet altijd voldoende om de boeven ervan te weerhouden binnen te komen; toch zal dan het in de verre omtrek klinkende geluidsignaal al snel het handelen van de ongewenste gasten staken, aangezien deze uiteraard niet zullen wachten op de komst van de politie.

Alarmsystemen hebben dus ook zeker bij een boerderij veel toegevoegde waarde en is het raadzaam om eens over de aanschaf van een dergelijk systeem na te denken. Wat de kosten zullen zijn lees je op pagina kosten alarmsysteem.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs