Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Binnensirene

Een binnensirene is een sirene die binnenshuis, of in ieder geval inpandig als het niet om een woning gaat, te horen is. Het voordeel hiervan is dat de inbreker geen idee heeft wat er buiten gebeurt en hij door het grote lawaai snel gestrest zal raken en hopelijk direct de ruimte zal verlaten zonder de buit mee te nemen.

Het verschil tussen een binnen- en een buitensirene is dat een binnensirene binnen klinkt en een buitensirene buiten. Een binnensirene is er vooral om de inbreker weg te jagen en de buitensirene om de omgeving op de hoogte te stellen van de inbreker.

Preventieve werking

Bovendien heeft een binnensirene en eigenlijk elke alarmgever een sterke preventieve werking. Een inbreker zit helemaal niet te wachten op een hoge pakkans en zal daarom sneller geneigd zijn niet in te breken maar zijn heil elders te zoeken. Hopelijk is dit preventieve effect vaak voldoende om de inbreker letterlijk buiten de deur te houden.

Geluid

Voor een binnensirene zijn talloze verschillende geluiden mogelijk. Vaak gaat het om een standaardgeluid, maar bij de duurdere alarminstallaties is dit geluid vaak aan te passen. In ieder geval is dit geluid doorgaans zeer luid, vaak wel 110 dB; vergelijkbaar met het geluid van een passerende straaljager op 100 meter hoogte, een bladblazer van nabij of geschreeuw in iemands oor.

Deze luidheid zorgt er, samen met de karakteristieke klank (vaak hoog en doordringend) voor dat het geluid tot ver te horen is en ieder geval in de nabijheid van het pand zeker niet gemist kan worden. Het is te hopen dat de inbreker hierdoor snel eieren voor zijn geld zal kiezen en het pand zo snel mogelijk zal verlaten – hopelijk uiteraard zonder buit.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs