Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.be Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.be

Alarmsysteem met afstandsbediening

Een alarmsysteem met afstandsbediening is een regulier alarmsysteem dat ook op de reguliere wijze geïnstalleerd, samengesteld en uitgebreid kan worden zoals andere systemen.

Het enige verschil is dat een regulier alarmsysteem met een code of token in- en uitgeschakeld kan worden, terwijl een dergelijk systeem met een afstandsbediening in- en uitgeschakeld kan worden. Een afstandbediening wordt vaak gebruikt in specifieke situaties.

Wat is het voordeel van een alarmsysteem met afstandsbediening?

Een alarmsysteem met afstandsbediening kan op afstand in- en uit worden geschakeld. Hierdoor kun je een alarm in een ruimte inschakelen en uitschakelen zonder daarvoor fysiek bij het controlepaneel te moeten zijn. Dit paneel kan daardoor beter worden verborgen en bijvoorbeeld dieper in het pand worden verstopt, waardoor een inbreker niet de tijd heeft om het alarm uit te schakelen voordat het afgaat. Ook kun je hierdoor ruimten beveiligen waar normaal niemand binnen komt en waar het alarm dus ook niet vaak uit- en weer ingeschakeld moet worden.

De kosten

De kosten voor een alarmsysteem met afstandsbediening verschillen weinig van een alarmsysteem zonder afstandsbediening. De extra kosten bedragen vaak enkele tientjes tot enkele honderden euro’s, afhankelijk van het merk en type alarmsysteem. Duurdere alarmsystemen hebben vaak dure afstandsbedieningen omdat deze betrouwbaarder zijn en degelijker worden gefabriceerd dan bij de goedkopere alarmsystemen.

Bij veel bouwmarkten zijn alarmsystemen verkrijgbaar. De kwaliteit hiervan is erg wisselend en komt vrijwel nooit in de buurt van de professionele alarmsystemen, maar voor een goedkoop alarmsysteem met afstandsbediening kan dit een goed alternatief zijn voor de vaak kostbare professionele alarmsystemen. Houd echter wel altijd in de gaten dat je jezelf en eventuele medebewoners of gebruikers een vals gevoel van veiligheid geeft bij het gebruik van een goedkoper alarmsysteem.

 

Offertes voor alarmsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs