NL | BE

Prijzen

De alarmsysteem prijzen zijn afhankelijk van een aantal zaken en variëren enorm van geval tot geval. Welke onderdelen wil je geïnstalleerd hebben in jouw woning, winkel of kantoor? En ook welke service wil je precies?

Als je namelijk een alarmsysteem wilt kopen welke ook een signaal doorgeeft aan een alarmcentrale dan zal je maandelijks hier een vergoeding voor moeten betalen. Daarnaast betaalt je niet alleen voor het alarmsysteem, maar ook voor de kosten voor advies, kosten voor het aanleggen, onderhoudskosten en ga zo maar door. De totaalprijs voor een alarmsysteem is uit een aantal bestanddelen opgebouwd die we kort zullen bespreken.

De prijzen van een basispakket

Er zijn volop basispakketten met draadloze detectoren en andere mogelijkheden of opties te koop. Het voordeel is dat je dan al vanaf 75 euro een alarmsysteem in je huis kunt hebben. Je moet het dan wel zelf installeren. En ook is het maar de vraag hoe zeer het inbrekers afschrikt. Vaak is zo een systeem gemakkelijk uit te schakelen of te omzeilen. Daarnaast is de kwaliteit in veel gevallen minderwaardig.

Wat kost een alarmsysteem voor jouw huis, winkel of kantoorpand?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Een professioneel alarmsysteem

Een professioneel alarmsysteem is een stuk prijziger. In de regel beginnen de opties bij 1.500 euro. Je kunt dan een compleet pakket krijgen met een buitensirene, binnensirene, afstandsbedieningen, rookdetectoren, koolstofmonoxide vergiftigingsmeters en tal van andere extra’s. Je betaalt dus veel meer voor het alarmsysteem, maar je krijgt er duidelijk ook veel meer voor terug. En dat is natuurlijk een goede zaak. Er zijn zelfs systemen waarbij je met een sms op de hoogte wordt gebracht als het alarm afgaat. Of een live videofeed op je smartphone.

Materiaalkosten

Elk alarmsysteem bestaat natuurlijk in beginsel slechts uit een aantal detectoren, een serie kabels om die detectoren met een centraal punt aan te sluiten, een alarmpunt en een of meerdere sirenes of alarmlichten. Die onderdelen moeten allemaal betaald worden en daar betaal je dan ook voor bij de installatie van een alarmsysteem. De exacte kosten hangen af van de gewenste detectoren, of er een draadloos of bedraad systeem aangelegd moet worden, welke sirenes je wenst, en ga zo maar door. Dat hangt erg af van de omstandigheden van het geval, aangezien elk alarmsysteem weer uniek is. Daarom is er geen standaard tarief voor jouw situatie te noemen.

Installatiekosten

Wanneer alle materialen voorhanden zijn, moet de boel nog aangelegd en geïnstalleerd worden. Omdat dit nogal specialistisch werk is, betaal je hier vaak al snel rond de 50 euro per uur voor, exclusief voorrijkosten en installatiemateriaal. De kosten voor het installeren kunnen dus ook nogal snel fors oplopen.

Abonnementskosten

Vaak wil je bij een alarmsysteem een abonnement op een meldkamer om zo een directe koppeling met die centrale te hebben. Op die manier kan er direct actie worden ondernomen als er een inbreker wordt gedetecteerd en kan de politie of een beveiliger direct op pad worden gestuurd.

Voor deze abonnementen betaal je vaak ook al snel enkele euro’s tot enkele tientjes per maand–afhankelijk van het type klant (particulier of zakelijk) en de grootte van het pand. Hierdoor heb je dus niet alleen te maken met vaste kosten, maar ook met maandelijkse kosten.

Tarieven

De tarieven zijn afhankelijk van de omvang van de woning en het aantal opties dat je kiest. Een grotere woning heeft immers meer ramen en gevoelige plekken tegen inbrekers. Ook zijn er meer kamers waar een rookalarm in moet worden opgehangen. Houdt hier dus rekening mee. Een gemiddeld alarmsysteem zal in een tussenwoning beginnen bij de 1.500 euro en bij een vrijstaande woning rond de 2.500 euro zijn.

Wat kost een alarmsysteem voor jouw huis, winkel of kantoorpand?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook de volgende pagina’s over alarmsystemen:

> Alarm
> Alarmsysteem kopen
> Garantieregeling
> Onderdelen
> Offertes