NL | BE

Kosten alarmsysteem

Wat precies de kosten zullen zijn voor een specifiek alarmsysteem, is niet direct vooraf vast te stellen. Dit hangt namelijk niet alleen af van de omvang van de installatie (hoeveel groepen, melders, alarmen, sensoren, enzovoort wil je precies?), maar ook van een eventueel abonnement met een alarmcentrale, de kosten voor het onderhoud, enzovoorts. We zullen hieronder enkele belangrijke bouwstenen van die prijs benoemen en kort toelichten.

De kosten voor de materialen
Het belangrijkste kostenaspect vormen de kosten voor de materialen. Het gaat dan om de sensoren, de detectoren, de alarmen, de knipperlichten, enzovoorts. Kortom: alle fysieke materialen. Vaak gaat het om erg kostbare materialen aangezien de materialen heel betrouwbaar moeten zijn en het ondenkbaar is dat de sensoren op het moment suprême dienst weigeren. Bovendien zit er vaak complexe techniek in waar jarenlange ontwikkeling aan ten grondslag heeft gelegen.

De uiteindelijke totale kosten zijn helaas lastig te voorspellen. Het hangt heel erg af van de gewenste omvang van het alarmsysteem en de keuze voor specifieke materialen. Zo kun je bedrade of draadloze sensoren kiezen, wat qua kosten ook al erg verschillend is.

De kosten voor de installatie

Uiteraard ben je er met die materiaalkosten nog lang niet. Alles moet immers ook nog geïnstalleerd worden, en die kosten kunnen ook al snel flink oplopen. Vaak is er specialistische kennis nodig om een alarmsysteem op een juiste wijze te installeren, waardoor de kosten hoger zijn dan je misschien in eerste instantie zou verwachten. Toch is het raadzaam om niet direct op de installatiekosten te besparen. Het installeren is immers ook erg belangrijk om een kwalitatief goed alarmsysteem op te zetten. Besparen op de kosten kan uiteraard op zichzelf geen kwaad, zolang het maar niet ten nadele komt aan de kwaliteit van de installatie. Zorg dus altijd voor erkende en kwalitatief goede installateurs.

Wat kost een alarmsysteem voor jouw huis, winkel of kantoorpand?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.